L1 :: Luizenalarm
 

Beste mama's en papa's, 

Deze ochtend werd er gemeld dat er luizen zijn in de klas. 

Gelieve de kinderen hun haren te controleren op neten en luizen. 

Alvast bedankt, 

juf Inge


 
2018-03-13 12:33:24

L2b :: oefeningen kweetet
 

Hallo allemaal,

Vanaf 19 maart kunnen jullie  gedurende 4 weken op de computer nieuwe oefeningen van kweetet maken.

Deze oefeningen zijn 'magjes' en geen 'moetjes'

Veel oefenplezier!

Juf Elke en juf Rita

 


 
2018-03-12 16:46:38

L6B :: sms vanuit Luxemburg
 

Onze sneeuwklassers waren iets over 7 uur in Luxemburg.  Zij zullen vermoedelijk rond 10 uur in Oppuurs arriveren.  Zij zetten eerst de school van Kalfort af.  Jullie krijgen nog telefonisch bericht.

Juf Hilde

 


 
2018-03-10 07:28:44

L6B :: Sneeuwklassers
 

Onze sneeuwklassers zijn op dit moment (16.00u) de bus aan het inladen.  Daarna maken ze nog een wandeling en eten ze hun avondmaal.  Om 18.00u wil men vertrekken.  De chauffeur hoopt morgen tussen 09.00u en 10.00u  in Oppuurs te zijn.  Natuurlijk is dit moeilijk correct in te schatten.  Men moet de tweede chauffeur oppikken aan de luchthaven van Bergamo en de drukte op de weg is ook onvoorspelbaar. 

Ik hou jullie op de hoogte via het communicatieplatform en de telefoonketting.

 

Tot morgen,
juf Hilde

 


 
2018-03-09 16:14:41

L6B :: Telefoontje met de sneeuwklassers
 

Deze ochtend heb ik gebeld met onze sneeuwklassers.  Alles is daar nog dik in orde: prima sfeer, enthousiate leerlingen, goed hotel, geen  gekwetsten of zieken,...  Gisteren heeft het de hele dag gesneeuwd.  Van die verse laag sneeuw ging/gaat men vandaag profiteren.  Met de bus trokken ze naar een iets groter skigebied om de voor- en namiddag te skiën.  De laatste avond wordt feestelijk afgesloten met een disco-night.

Juf Hilde


 
2018-03-09 08:11:39

L6B :: VENETI��!
 

Om half 7 werden onze bergmarmotjes op vrolijke wijze gewekt op de tonen van Solitudine van Laura Pausini. Na een heerlijk ontbijt konden we vertrekken richting Venetië.

Na een busrit van een tweetal uur en een half uur op de boot kwamen we aan in het druilerig Venetië. Gelukkig waren de weergoden ons toch goedgezind, want na een uurtje verdwenen de regenwolken. 

Meester Jan gidste ons langsheen de talrijke bezienswaardigheden: het geboortehuis van Vivaldi, de Brug der Zuchten, het Dogenpaleis, San Marcoplein, de Campanile toren, de Ponte dell'Accademia en de Rialtobrug. De kinderen kregen een uurtje de tijd aan de Rialtobrug om hun souvenirs te kopen. De overtocht met de traghetto over Canale Grande verliep eerder zoals de Marie-Louise en zijn woeste orkaan. Niettemin vond iedereen het super leuk. 

Na een echt Italiaans ijsje achter de kiezen te hebben gestopt, keerde iedereen moe maar voldaan terug naar de boot. 

Tijdens het avondeten was het beduidend stiller aan tafel in verhouding tot de vorige dagen. Vandaar dat onze Italiaantjes het wollen dekentje vroeger hebben opgezocht.

Tot op heden zijn er nog geen zieken of gekwetsten. De groep wordt hechter en is heel aangenaam in omgang. 

Morgen staat er weer een drukke skidag op het programma. We blijven ook de hele dag op de skipiste en zullen ons lunchpakket in de sneeuw verorberen.

's Avonds gaan we genieten van een heerlijke pizza naar keuze in de plaatselijke pizzeria 'La Scaletta'.

We doen ons best om nog enkele foto's online te zetten. 

 

Ciao tutti!

De zesdeklassers en het sneeuwklassenteam.


 
2018-03-07 08:59:31

L1 :: Donderdag sportdag
 

Beste ouders, 

Donderdagvoormiddag is het sportdag voor het eerste en het tweede leerjaar. 

De kinderen komen in sportieve kledij en hun T-shirt van de kameleon naar school. 

Ze brengen een rugzakje mee met daarin een flesje water en een tussendoortje (koek/fuit)

De boekentas mag die dag thuis blijven. 

mvg, 

juf Inge


 
2018-03-06 12:41:09

Algemeen :: Bednet
 

Beste ouders,

Vrijdag 9 maart 2018 is de derde Nationale Pyjamadag van Bednet. Onze school doet ook mee. Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen. Door mee te doen, tonen we dat we de zieke kinderen en jongeren steunen en maken we Bednet meer bekend. Zo kunnen ze nog meer kinderen helpen. Mag uw zoon of dochter ook in pyjama naar school komen op 9 maart? Dat zouden we alvast fijn vinden!

Het Kameleonteam


 
2018-03-05 13:19:09

L6B :: Sneeuwklassen dag 1
 

Beste thuisfront,

 

Op 3 maart kwamen we heel enthousiast aan in het het hotel Monteverde in Lavarone.

Na een lekker middagmaal en het installeren van de kamers hebben we onze skilatten aangebonden. Vervolgens zetten we onze eerste stapjes in een mooie verse laag sneeuw. We maakten de babypiste helemaal onveilig. :-)

Na een vermoeiende maar leuke namiddag verorberden we weer een heerlijk avondmaal waarna we een verkwikkende douche namen en vervolgens kropen we allemaal voldaan onder de wol.

De volgende ochtend, 4 maart 2018, stonden we op met een stralende zon. Verdeeld in drie verschillende groepen naargelang het niveau van kunnen, verkenden we de blauwe en rode pistes. 

De dag sloten we op een SPECTACULAIRE manier af met 'Ice-tubing'. 

De kinderen zullen na de sneeuwklassen wel vertellen hoe alles is verlopen aan de hand van het nodige beeldmateriaal. Wij hebben, jammer genoeg, veel problemen om foto's en of filmpjes te uploaden. We doen ons uiterste best, maar de WIFI laat ons helemaal in de steek en 4G werkt ook niet zoals het moet.

Morgen staat er weer skiën op het programma en de dag sluiten we af met een partijtje bowling.

Van zodra wij tijd, ruimte en internet vinden om een bericht te plaatsen, doen we dat! Geen nieuws is goed nieuws :-).

Want voorlopig geen zieken of gekwetsten en we kunnen wel spreken van een optimale groepssfeer.

 

(Momenteel is er nog een filmpje aan het uploaden via YouTube. Maar we vrezen ervoor dat het niet gaat lukken.)

 

Italiaanse skigroetjes,

De zesdeklassers en het sneeuwklassenteam,

meester Gunter, meester Jan, juf Isabelle, Nicholas, Timothée en Mathias.


 
2018-03-05 09:45:24

Algemeen :: MAART 2018
 

De weerkundige lente is begonnen...  Dat hebben we niet gevoeld de voorbije, koude week.  Onze sneeuwklassers zijn dan vrijdagavond ook vertrokken onder barre omstandigheden.  De verkeersinformatie en de weerberichten beloofden niet veel goeds.  De reis is echter prima verlopen.  Zij kwamen iets voor de middag aan in hun hotel.  Ondertussen hebben zij kunnen genieten van een eerste dag skiën.

In 2022 gaat de Kameleon de laatste keer op sneeuwklassen.  De kinderen vanaf het tweede leerjaar gaan dus nog op sneeuwklassen. De leerlingen die nu in het eerste leerjaar zitten, zullen drie keer kunnen genieten van openluchtklassen.  In elke graad maken zij een meerdaagse uitstap met hun klasgenoten.  Zo'n week met de klas geeft een positieve impuls aan de groepssfeer.  Kinderen en leerkrachten leren elkaar op een andere manier kennen en waarderen.  Op dit moment komt dit echter op het einde van de lagere school.  Dit is één van de argumenten die de doorslag gegeven hebben voor de keuze van tweejaarlijks openluchtklassen: in schooljaar 2018-2019,  2020-2021, 2022-2023,....  Voor volgend schooljaar lichten we al een tip van de sluier op: 1ste en 2de leerjaar -  3 dagen - oktober - Ardennen -  kasteel - ....  

De website heeft een nieuwe look gekregen...  Onze ICT'er Koen heeft prachtig werk geleverd.  Ga zeker eens een kijkje nemen!

Vrijdag kan iedereen een beetje langer slapen.  Iedereen mag immers in pyjama naar school komen tijdens de nationale pyjamadag!  Dit is een initiatief van Bednet. Elk jaar gaan duizenden leerlingen één dag in pyjama naar school als steun aan langdurig zieke kinderen.  Jullie doen toch mee?  

In bijlage vinden jullie de kalender voor maart.  
Let op: 21 maart is het pedagogische studiedag.  De kinderen moeten dan niet naar school komen!

Klik hier en open de bijlage
 
2018-03-05 09:36:33

L6a :: SMS 2
 

Waarschijnlijk rond half twaalf op bestemming.  Heel vlotte reis tot nog toe.  De bergen moeten wel nog komen.  De leerlingen waren stil en hebben goed geslapen.


 
2018-03-03 10:00:19

L6B :: SMS SNEEUWKLASSERS
 

Om 07.18u ontving ik onderstaand berichtje:

Goedemorgen Hilde. Alles verloopt heel vlot. Ik denk dat iedereen wel wat heeft kunnen slapen. We zijn nu net in Italië.

Italiaanse groetjes van de zesde klassers en het sneeuwklasteam.

 


 
2018-03-03 07:30:48