sneeuwklassen
  • Css Template Preview


 


Dank je wel!

Aan alle zesdeklassers

Jullie waren fantastisch!!!
Bedankt voor de mooie tijd!

 

Meester GunterLaatste nieuws uit Folgaria!

Goeiemorgen allemaal!

Hier ben ik voor de laatste keer met belangrijk nieuws van onze sneeuwklassers.
Hotel Des Alpes daverde gisterenavond op zijn grondvesten tijdens de disco-night. Dj Jean (Jan Schellemans van Kalfort) speelde een voortreffelijke set. De drie scholen dansten enthousiast op de gedraaide beats. Vandaag is er eentje jarig, hoera, hoera! Hebe wordt vandaag een hele dag in de watten gelegd! We krijgen net de mededeling dat de valiezen nu moeten worden gemaakt, net nu iedereen klaar staat om te skiën... Het avondeten is om 17 uur en vermoedelijk vertrekken we om 18 uur. ik licht juf Hilde in bij het vertrek.

 

Zonnige groetjes en tot weldra!

meester Gunter, Mieke, Jan en de kinderenNieuwe update!

Ciao websitebezoekers ;-)

Ik kijk door het raam en ja hoor, daar is ze weer: ons zonnetje. Gisteren was alweer een dag van volop genieten. Na een hele dag ski op de blauwe en rode pistes werden we rond de klok van zes getrakteerd op een overheelijke pizza in de lokale pizzeria El Fenil. We mochten kiezen uit 4 variëteiten. Eenmaal die reuze pizza achter de kiezen gestopt, duffelden we ons warm in voor een sfeervolle fakkeltocht doorheen de straten van Serrada di Folgaria. Vervolgens speelden we 'weerwolven' en tot slot werd er nog zwaar ingezet bij het pokeren, beëindigd met een 'all-in'. Vanavond staat er een disco-night op het programma, samen met de scholen Kalfort en Sint-Pieters-Leeuw.

Sfeer is nog steeds top, iedereen is goed gehumeurd en tot op heden nopg geen zieken of ernstig gekwetsten. Heel sporadisch moet Mieke een zalfje smeren,hopelijk blijft dat zo.

Enig nadeel: intenet in de Italiaanse Dolomieten blijft een ramp...

 

Groeten vanuit een zonovergoten Folgaria!

Gunter en coBelangrijk om weten

Beste allemaal

 

Toch even meegeven dat het internet hier echt om de vijf voet uitvalt en het ons niet lukt om foto's door te sturen. Jammer, maar niets aan te doen. Achteraf kunnen de kinderen een usb-stick aan Mieke bezorgen (minstens 8GB) en kan u samen met uw spruit de foto's bewonderen!

 

Ciao

meester GunterNieuwsupdate vanuit Folgaria

Buongiorno tutti!

 

Nu er even internet is, profiteer ik van de gelegenheid om nog wat nieuws door te sturen. Gisteren waren we al zeer vroeg uit de veren om een bezoek te brengen aan de meest romantische stad ter wereld: Venetië. Gewapend met een rugzakje en een lunchpakket stapten we om 8 uur de bus op, rchting Dogenstad. Na een vlekkeloze busrit van een dikke twee uur en een bootovertocht van 20 minuutjes arriveerden we onder een stralende zon in Venetië. Meester Jan gidste ons op professionele wijze langsheen tal van bezienswaardigheden. Het geboortehuis van Vivaldi, de Brug der Zuchten, het Dogenpaleis, de klokkentoren, het San Marcoplein, de Ponte Academica, de Rialtobrug, ... Iedereen was goedgemutst en genoot met volle teugen van de prachtige monumenten en bezienswaardigheden. We staken Canale Grande over met een trachetto. Zo ervaarde eenieder het gondelgevoel. Op de Rialto brug kregen onze zesdeklassers 1 uur shopping tijd. Ze beheersten de sport van het afdingen perfect! Na een lekker ijsje keerden we moe maar voldaan 'huiswaarts' om dan rond half 9 het avondmaal te nuttigen. Na een bed time story en een korte tussenevaluatie kroop iedereen lekker onder de wol.

Op dit moment staat iedereen weer op de latten in een zonovergoten Folgaria. Deze namiddag staat er ook skiën op het programma en vanavond is het pizza-night, gevolgd door een fakkeltocht. Zoals jullie kunnen lezen, hebben de zesdeklassers geen tijd om zich te vervelen!

De sfeer onder de kinderen is optimaal: geen ruzietjes of heimwee. Life can be beautiful!

 

Vele groetjes van uw correspondent Gunter en hopelijk tot mails!Nieuws vanuit Folgaria

Dag thuisfront!

We stonden vandaag weer op met een stralend zonnetje. De zon klopt hier dagelijks overuren. Na een heerlijk ontbijt met verse pistoletjes en croissants staan onze bergmarmotten klaar om de pistes onveilig te maken. Alle kinderen namen gisterenmorgen reeds de skilift! (en brachten er het heelhuids van af). Iedereen geniet van het skiën en van de prachtige natuur. Morten merkte zelfs een ree op. Meester Jan en de skimonitoren Gaetan en Jan zorgen tijdens het skiën zeer goed voor de kinderen. Ook Mieke staat steeds paraat om een aangepaste maasage te geven indien nodig. Na een lekker avondmaal met als voorgerecht lasagne, hoofdgerecht gebakken papatjes met een kippenboutje (eventueel aangevuld met iets van de salad bar) en dessert tiramisu trokken ze alweer hun skipak aan om te gaan ice-tuben (banden glijden). Ze vonden het gewoon de max! Moe maar voldaan kroop iedereen zijn bedje in. Vandaag staat er dus weer skiën op het programma en vanavond binden ze de schaatsen aan. Morgen is het een skiloze dag en bezoeken we het wondermooie Venetië. Het leven kan mooi zijn! De sfeer onder de kinderen is opperbest en er zijn nog geen zieken of gekwetsten. Arrivederci! 

Meester Gunter

 

PS: We doen ons best om jullie een verslagje of foto door te sturen, maar het internet is hier zeer beperkt en heel traag (het duurt bijna een uur om enkele fotootjes te oploaden).Voor het gemak sturen we de foto's apart door.

sneeuwklassen dag 2 - sneeuwklassen
  klik hier en bekijk de afbeeldingen
2017-03-13 09:40:57 - toegevoegd door gunter.de.clercqsneeuwklassen dag 1

Vanuit het zonnige Folgaria al enkele foto's 
Momenteel wat problemen met internet meer info later ... 

sneeuwklassen dag 1 - sneeuwklassen
  klik hier en bekijk de afbeeldingen
2017-03-12 09:00:40 - toegevoegd door koen.huyck